Pyongyang

Corea del Nord desafia les Nacions Unides i anuncia que continua el seu programa nuclear

Desafiament en tota regla. Poques hores després que les Nacions Unides han imposat noves i dures sancions al règim nord-coreà pel seu programa nuclear, Pyongyang respon que no pensa variar els seus plans. El país, governat per Kim Jong-Il, va més enllà i revela que començarà a enriquir urani en breu i que farà servir el plutoni que emmagatzema com a armament nuclear. A més, alerta la comunitat internacional que qualsevol acte de bloqueig serà interpretat com un acte de guerra.

Actualitzat
Corea del Nord desafia obertament la comunitat internacional anunciant que atacarà militarment qui miri d'aïllar-los per respondre a les noves sancions imposades ahir pel Consell de Seguretat de l'ONU.

El règim comunista assegura que no aturarà mai el seu programa nuclear i adverteix que enriquirà urani i utilitzarà el plutoni que té amb finalitats bèl·liques. De fet, assegura que un terç de les barres d'aquest material ja estan processades.

Aquesta és la resposta desafiant del règim nord-coreà a la resolució aprovada pel Consell de Seguretat de les Nacions Unides. Sense el veto de la Xina, que acostuma a protegir la dictadura de Kim Jong-Il, l'ONU ha endurit les sancions econòmiques a Corea del Nord, que inclouen la prohibició d'importar armes i la inspecció de vaixells i avions.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut