Barcelona

El Consell Consultiu avala la immersió lingüística del projecte de la llei d'educació de Catalunya

La immersió lingüística no perilla. El Consell Consultiu avala aquest apartat del projecte de la llei d'educació de Catalunya. Segons han confirmat diverses fonts a Catalunya Ràdio, la LEC respecta plenament l'Estatut i la Constitució. El dictamen del Consultiu, que es farà públic dilluns, també dóna el vistiplau al fet que no sigui obligatori impartir la tercera hora de castellà, precisament un dels punts que més denunciava el Partit Popular. El dictamen, a més, dóna per bo el blindatge jurídic de la immersió lingüística que fa el projecte de llei, que s'hauria d'aprovar al Parlament el mes que ve.

Actualitzat
La nova llei d'educació de Catalunya és constitucional i respecta l'Estatut pel que fa a les qüestions lingüístiques. Així ho confirma el Consell Consultiu, que ha estat analitzant el text i que farà públic aquest resultat el 15 de juny.

Així doncs, el Consell Consultiu avala la immersió lingüística i el fet que no sigui obligatori impartir la polèmica tercera hora de castellà. De fet, aquest apartat lingüístic és el motiu principal pel qual el Partit Popular va portar el text al Consultiu. Precisament, ara fa un any el Departament d'Educació va endarrerir l'aplicació de la tercera hora de castellà fins al curs 2009-2010, quan la nova llei ja haurà entrat en vigor.
Anar al contingut