Barcelona

Zapatero ajornarà sense data el finançament si no hi ha acord el 15 de juliol

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha traslladat al govern català la necessitat de tancar l'acord de finançament abans del 15 de juliol, l'última data límit marcada per resoldre aquesta qüestió, segons han pogut saber TV3 i Catalunya Ràdio. El cap de l'executiu espanyol, que adverteix que ajornarà indefinidament les negociacions si no s'arriba a un pacte abans d'aquesta data, no vol allargar aquestes converses per evitar més desgast polític i crear desafecció entre els ciutadans. L'ultimàtum arriba quan ja han passat deu mesos de la data límit que fixa l'Estatut per a aquest acord de finançament.

Actualitzat
José Luis Rodríguez Zapatero vol donar l'impuls definitiu a les negociacions per tancar un acord per al nou model de finançament econòmic. Segons han pogut saber TV3 i Catalunya Ràdio, després de la reunió de l'executiva del PSOE de dilluns, en què es va valorar el resultat de les eleccions europees, el president del govern espanyol va ordenar a la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, i al vicepresident de Política Territorial, Manuel Chaves, que s'intensifiquessin les negociacions amb el govern català per arribar a un acord al més aviat possible.

Aquesta recomanació també ha arribat a la part catalana, concretament al conseller d'Economia, Antoni Castells. Fonts de l'executiu socialista reconeixen que aquesta qüestió desgasta considerablement la imatge de Zapatero i no volen allargar més les negociacions. De fet, el govern espanyol no preveu seguir negociant més enllà del dia 15 de juliol.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut