Barcelona

Càritas ja ha ajudat gairebé el 75% de les persones que va atendre el 2008

En els cinc primers mesos d'aquest any, Càritas de l'àrea de Barcelona ja ha ajudat gairebé tres quartes parts de les persones que va atendre en tot l'any passat. Més de la meitat de les peticions d'ajuda són per pagar l'habitatge, però també hi ha moltes demandes per fer front a les despeses de menjador dels fills. Aquest és el balanç de la memòria anual que ha presentat aquesta organització.

Actualitzat
Quatre de cada deu ciutadans que demanen ajuda no n'havien sol·licitat mai abans i tres de cada deu són nascuts a l'estat espanyol. El director de Càritas Diocesana de Barcelona, Jordi Roglà, ha destacat que ara la pobresa és més extensa i més intensa, i ha demanat a l'administració que augmenti les pensions, que estan per sota del llindar de la pobresa.

La memòria anual de Càritas de Barcelona destaca que la crisi econòmica ha empobrit els que ja eren pobres i ha obligat a demanar ajuda persones que mai no ho havien necessitat.

Durant l'any passat, el nombre de persones que van demanar ajuda a Càritas va augmentar un 66%. Durant l'any 2008 es van atendre 45.000 persones i entre el gener i el maig d'aquest any s'ha ajudat ja 31.000 persones. El 40% d'aquestes persones són famílies amb fills.
Anar al contingut