Barcelona

La Generalitat no se sent pressionada per l'ultimàtum de Zapatero

La Generalitat no se sent pressionada per la decisió del govern espanyol de fixar el 15 de juliol com a data límit per tancar un acord sobre finançament. Això, després que s'ha sabut que José Luis Rodríguez Zapatero ha assegurat que si en aquesta data no hi ha entesa s'ajornarà la negociació indefinidament. El govern català no troba seriós que es plantegin aquesta mena de propostes de manera poc clara, i en aquest sentit, el conseller d'Economia, Antoni Castells, ha afirmat que la seva estratègia és una altra.

Actualitzat
Tot i que ha admès que les negociacions per arribar a un acord de finançament amb el govern espanyol "no es poden eternitzar", Antoni Castells, conseller d'Economia, ha afirmat que "nosaltres fa molt temps que treballem per un bon acord i ho seguirem fent". Al govern de la Generalitat, doncs, no ha agradat l'ultimàtum de Madrid.

El govern del PSOE ha platejat aquest ultimàtum, segons han pogut saber Catalunya Ràdio i TV3, ja que considera que, en el mes que queda, és possible arribar a un consens. Madrid creu que el govern català té marge per arribar a un bon acord per Catalunya i que, alhora, sigui compatible amb les interessos de la resta de comunitats. Zapatero no vol allargar més les negociacions sobre el finançament perquè considera que aquest debat ja fa massa que dura i els desgasta políticament.

Així doncs, el president del govern espanyol va ordenar a la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, i al vicepresident de Política Territorial, Manuel Chaves, que s'intensifiquessin les negociacions amb el govern català per arribar a un acord al més aviat possible. Aquesta recomanació també ha arribat a la part catalana, concretament al conseller d'Economia, Antoni Castells, que ja hi ha respost.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut