Barcelona

Ramon Mateu, nou director de Catalunya Ràdio en substitució d'Oleguer Sarsanedas

La directora general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Rosa Cullell, ha proposat al Consell de Govern, que l'ha aprovat per unanimitat en la seva reunió ordinària d'aquest dimecres, el nomenament de Ramon Mateu com a nou director de Catalunya Ràdio en substitució d'Oleguer Sarsanedas, que passarà a dirigir l'àrea de continguts de les noves plataformes de la CCMA.

Actualitzat
El Consell de Govern ha valorat la llarga experiència de Ramon Mateu com a responsable en la gestió de mitjans, tant públics com privats i, molt especialment, la seva vinculació amb el món de la ràdio. El nou director de les emissores de la Generalitat és actualment delegat del Grup Antena 3 a Catalunya i director general de Nous Projectes d'Uniprex, empresa d'Antena 3 que gestiona les cadenes radiofòniques Onda Cero i Europa FM, a la qual es va incorporar l'any 2003 com a director general.

Abans havia ocupat la direcció de l'àrea de mitjans de Planeta i havia estat conseller delegat d'Unión Ibérica de Radio. Entre 1997 i 1998 va ser subdirector del Centre de Producció de TVE a Catalunya i entre 1996 i 1997, director de Ràdio Nacional d'Espanya a Catalunya. Anteriorment havia estat director d'Informatius d'Onda Cero a Catalunya, gerent de l'Associació d'Emissores Municipals EMUC, director de Comunicació de l'Ajuntament de Tarragona i redactor a diverses emissores de ràdio. Mateu ha estat vicepresident de l'Associació Espanyola de Ràdio Comercial i secretari general de l'Associació Catalana de Ràdio Privada. És periodista i té 50 anys.

Oleguer Sarsanedas es va incorporar a la direcció de Catalunya Ràdio el 2005, on ja havia treballat als seus inicis com a cap de Programes Especials i com a director del projecte de Catalunya Música. Els reptes assolits durant la seva direcció s'han convertit en projectes actualment consolidats, com ara la creació d'iCat FM, la primera emissora pensada per emetre per ràdio i per internet, o l'impuls donat a la presència de la ràdio en les noves plataformes d'emissió.

Catalunya Ràdio té en aquests moments quatre emissores que emeten per freqüència modulada i per internet –Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música i iCat FM– i sis emissores més que emeten exclusivament per la xarxa –Catclàssica, Totcat, iCatjazz, Musicatles, Mediterràdio i Xahrazad.
Anar al contingut