Barcelona

Seguiment desigual de l'aturada parcial de mestres i professors

Així ho indiquen els sindicats de l'ensenyament públic que han convocat aquesta protesta contra la futura llei d'educació de Catalunya, la LEC. Les aturades parcials s'han fet al migdia i han durat 3 hores. La conselleria diu que han tingut un seguiment minoritari. Aquesta és la quarta protesta pels mateixos motius en un any i mig.

Actualitzat
Centenars de mestres i professors s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona en contra de la política del Departament d'Educació. També hi ha hagut concentracions a Tarragona, Lleida i Girona.

Aturades parcials

Les escoles i els instituts estaven cridats pels principals sindicats del sector a fer una aturada de les 12 a les 3 del migdia, però ha tingut un seguiment molt escàs. Segons el Departament d'Educació, i amb dades del 25% dels centres,  fins a quarts de dues del migdia el seguiment de la vaga era del 3,35%.

Els sindicats han optat per convocar una aturada parcial perquè ara és final de curs i a molts centres encara s'estan fent exàmens i avaluacions. L'aturada només ha afectat una hora lectiva. La CGT és l'únic sindicat que ha convocat vaga durant tot el dia.

Els sindicats de mestres i professors estan en contra de com queda la llei d'educació de Catalunya i també protesten per la mesura de l'increment voluntari d'hores de classe que es posarà en marxa el curs que ve.

La quarta

És la quarta protesta a l'educació pública en l'últim any i mig contra la política del conseller d'Educació, Ernest Maragall. Els sindicats acusen també la Generalitat de voler retallar les plantilles dels centres, per estalviar, i d'eliminar l'oferta del Batxillerat nocturn, entre altres qüestions.

La portaveu del sindicat USTEC-STEs, Rosa Cañadell, ha dit aquest dimecres a "Els matins" de TV3 que la LEC "no assegura ni la igualtat d'oportunitats, ni la laïcitat, ni les escoles mixtes". Cañadell considera que "no és una llei pròpia d'aquest govern" perquè fa tot el contrari del que proclama, i ha tornat a demanar "al senyor Montilla la dimissió" del conseller Maragall.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut