Un bloc de pisos nous per vendre.
Un bloc de pisos nous per vendre.
Madrid

Un jove català hauria de cobrar més de 4.000 euros al mes per poder-se comprar un pis

Un jove català d'entre 18 i 34 anys hauria de cobrar més de 4.000 euros al mes per poder-se comprar un habitatge al mercat lliure. Aquesta és una de les dades de l'Observatori Jove d'Habitatge de l'últim trimestre de l'any passat que s'ha presentat aquest dimarts a Madrid.

Actualitzat
Uns 4.000 euros al mes. Això és el que hauria de cobrar cada mes un noi o una noia catalans d'entre 18 i 34 anys per poder comprar un habitatge al mercat lliure. Les dades de l'Observatori Jove d'Habitatge que han sortit a la llum pública aquest dimarts no són gens encoratjadores. I és que els diners que hauria de desembutxacar un jove per adquirir un pis de propietat suposen el 222% del seu salari, un percentatge superior a la mitjana espanyola, que és del 186%.

Segons les conclusions de l'Observatori, Barcelona és la tercera província de l'estat espanyol on és més complicat accedir a la compra d'un pis. Catalunya també destaca per tenir uns lloguers de pisos excessius. En el conjunt d'Espanya, la mitjana que es paga cada mes per un lloguer és de 682 euros, cosa que equival al 56% del sou.

El vicepresident del Consell de la Joventut d'Espanya, José Luis Arroyo, ha demanat al govern central que impulsi "ara més que mai" el mercat de lloguer de manera que "en cap cas" el cost mensual suposi una quantitat superior al 20% dels ingressos d'un jove.
Anar al contingut