Madrid

Imposen 15 condicions de seguretat a la nuclear de Garoña per continuar deu anys més

El Consell de Seguretat Nuclear ja va dir divendres que està a favor de prorrogar deu anys més el funcionament de la central de Santa María de Garoña, a Burgos. Però si vol renovar per una dècada més haurà de complir quinze condicions de seguretat. Les ha aprovat aquest dilluns el ple del CSN i dues d'aquestes condicions són que modifiqui el disseny i que assumeixi la normativa més moderna exigida per l'òrgan regulador.

Actualitzat
El CSN  també exigeix a la nuclear que abans de l'arrancada per l'aturada per recàrrega del 2011 haurà de canviar el sistema de tractament de gasos radioactius en cas d'accident. I abans de la posada en marxa després de l'aturada per recàrrega del 2013 haurà de reforçar l'aïllament de le penetracions dels murs de contenció, millorar la independència dels equips i dels circuits elèctrics, i millorar la protecció contra incendis d'equips i sistemes de seguretat.

La presidenta del Consell de Seguretat Nuclear, Carmen Martínez Ten, ha assegurat que "Garoña és tan segura com les centrals franceses, sueques o americanes del mateix tipus". Però ha recordat que si la planta no compleix les quinze condicions de seguretat, el CSN podria aturar el funcionament de Garoña.
Anar al contingut