Roma

Berlusconi demandarà "El País" per la publicació de fotografies amb noies a la seva mansió

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha respost amb indignació a la publicació de les famoses fotografies d'ell a la seva mansió de Sardenya acompanyat de noies lleugeres de roba. Berlusconi ha anunciat que es querellarà contra "El País", el diari espanyol que les ha difós en exclusiva, i qualsevol altre mitjà que ho faci. Berlusconi ha considerat que les "fotografies són innocents", però, en canvi, que no ho és la seva publicació al diari "El País", fet que ha titllat d'"agressió escandalosa" i de "violació de la privacitat". Les imatges de les festes del primer ministre italià que es van fer a l'agost havien estat censurades a Itàlia.

Actualitzat
Itàlia, que vota aquest cap de setmana, s'ha llevat aquest divendres amb la divulgació de les fotografies de les festes de Berlusconi a la seva mansió de Sardenya. Les publica no pas la premsa italiana, sinó el diari "El País".

L'advocat del primer ministre italià, Silvio Berlusconi, Nicolò Gheddini, ha anunciat una demanda contra el diari espanyol "El País" per haver publicat les imatges del mandatari a la seva residència i que havien estat confiscades per la Fiscalia de Roma.

El rotatiu espanyol ha titulat "Les fotografies que Berlusconi va vetar". Són imatges censurades a Itàlia que es van fer a l'agost. Hi surten dues noies prenent el sol en "topless" i tanga. En una altra fotografia s'hi veu un home totalment despullat al peu de la piscina i al costat d'una altra noia. Berlusconi apareix en una altra foto passejant pel jardí acompanyat d'una dona, tots dos vestits.

Les cares de totes les persones que surten a les fotografies estan pixelades perquè no se les reconegui. L'únic rostre que apareix sense desfigurar és el de Berlusconi.

Però a Itàlia no preocupen tant les festes desinhibides de Berlusconi com l'ús que fa d'avions oficials per traslladar a Sardenya les joves i la resta de convidats. El reporter, que durant dos anys va fer centenars de fotografies de les festes de Berlusconi, i al qual la Fiscalia ha segrestat l'arxiu, també és l'autor de la imatge que mostra un convidat, el cantant napolità Mariano Apicella, baixant d'un aparell oficial a l'aeroport de Sardenya. Berlusconi ahir intentava justificar-se i rebutjava així les crítiques de l'oposició: "Això és una cosa realment ridícula que demostra la baixesa i l'enveja d'aquests senyors."

La petició de divorci de l'esposa del primer ministre, les relacions amb una jove i l'escàndol de l'ús privat d'avions oficials no semblen, però, disminuir la popularitat de Berlusconi, que se situa al voltant d'un 70%.
Anar al contingut