Londres

Els ministres britànics de Treball i Defensa presenten la dimissió

Cop dur per al primer ministre britànic, Gordon Brown. El ministre de Treball, James Purnell, i el de Defensa, John Hutton, han anunciat aquest divendres que deixen el govern. El primer a fer-ho ha estat el titular de Treball, que ho ha comunicat a través d'una carta a dos diaris que s'ha fet pública després del tancament dels col·legis electorals per a les eleccions europees i municipals. La renúncia de Hutton ha arribat al cap d'unes hores, i segons ha afirmat, està motivada per motius familiars.

Actualitzat
Les eleccions municipals i europees -i les dimissions que les han envoltat- han obligat el primer ministre britànic, Gordon Brown, a precipitar una remodelació del govern, que anunciarà aquest mateix divendres. A la Gran Bretanya, on a més dels comicis al Parlament Europeu s'han triat els governs locals en 34 comptats, s'han barrejat les urnes amb les qüestions internes.

Coincidint amb el tancament dels col·legis, un tercer ministre de Gordon Brown ha presentat la dimissió. Es tracta del fins ara responsable de la cartera de Treball i Pensions, James Purnell, que ja ha apuntat en una carta enviada als diaris "The Times" i "The Sun" que cal buscar un nou líder per als laboristes.

El ministre de Treball i Pensions justifica la dimissió perquè s'obri un debat sobre el lideratge del Partit Laborista. Però va més enllà: demana directament a Brown que plegui perquè mentre continuï en el poder una victòria conservadora es fa més i més probable.

Defensa, quart ministeri que dimiteix

Poques hores després de la renúncia de Purnel, el ministre de Defensa, John Hutton, també ha presentat la dimissió. Hutton ha anunciat que el seu adéu és per "motius familiars", però tant ell com la resta de membres de l'executiu que han abandonat el càrrec aquesta setmana són molt propers a l'exprimer ministre, Tony Blair.

Les renúncies de Purnell i Hutton se sumen a la de les ministres d'Interior i de Comunitats, però les dues últimes, pel seu pes dins de l'executiu, han desafiat obertament el lideratge de Brown. A més de la dimissió dels quatre ministres, dos membres del govern, de menys rang, també han renunciat als seus càrrecs.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut