París

Confirmen que les restes trobades a l'Atlàntic són de l'avió d'Air France desaparegut

El Ministeri de Defensa del Brasil i també les autoritats franceses han confirmat que no hi ha cap dubte que els trossos de metall i seients que s'han trobat enmig de l'Atlàntic són els de l'Airbus A330 de la companyia Air France que va desaparèixer la matinada de dilluns sobre l'Atlàntic. Des del Brasil, ho han anunciat durant una roda de premsa on s'ha mostrat exactament la localització d'aquestes restes -a més de 650 quilòmetres de l'arxipèlag de Fernando de Noronha, al nord-est del Brasil- i que s'estenen al llarg d'una franja d'uns 5 quilòmetres. S'hi han enviat vaixells per recollir les peces i analitzar-les. França també hi ha desplaçat un submarí.

Actualitzat
Ara que ja no hi ha dubtes que les restes trobades són de l'avió desaparegut, s'ha de verificar si l'aparell va caure a la zona on s'ha fet la troballa. Si és així, serà complicat recuperar les caixes negres, ja que els fons marins es troben entre 2.500 i 3.500 metres de profunditat. Les caixes negres, que enregistren tot el que passa als avions durant el vol i haurien de servir per saber què va passar amb l'Airbus A330, emeten un senyal durant 30 dies, però a tanta profunditat serà difícil que es pugui detectar.

Les causes de l'accident, un misteri


Les causes de l'accident aeri continuen sent una incògnita. De moment, el govern francès intenta verificar la versió d'un pilot que anava en direcció contrària i que assegura que va veure uns llums incandescents a l'aigua, que podrien ser petits focus d'un incendi. Els experts posen en dubte que fos un llamp el causant de la desaparició. A més, un vaixell de mercaderies que hi havia a la zona en el moment que l'avió va desaparèixer assegura no haver vist res al lloc assenyalat pel pilot que volava en direcció a Rio de Janeiro.

A bord de l'aparell, hi viatjaven 228 persones, entre les quals hi havia una noia catalana membre de la família Raventós, relacionada amb el món del cava. També hi viatjava un enginyer d'origen sevillà i una hostessa nascuda a Màlaga i que tenia la nacionalitat espanyola i argentina. Amb ells hi anaven 61 ciutadans francesos, 58 de brasilers, 26 d'alemanys, 9 de xinesos, 9 d'italians, 6 de suïssos, 5 de britànics, 5 de libanesos, 4 d'hongaresos, 3 d'eslovacs, 3 de noruecs, 3 d'irlandesos, 2 de nord-americans, 2 de marroquins i 2 de polonesos.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut