Barcelona

Un informe dels Mossos posa en dubte que el cap de la Guàrdia Urbana rebés una pilotada

Els Mossos d'Esquadra han presentat un informe a la jutge que porta l'anomenat "cas Vilaró", segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, que desmenteix la versió dels fets del cap de la Guàrdia Urbana, segons la qual els antiavalots el podrien haver ferit amb una pilota de goma. L'informe conclou, entre altres coses, que no s'estaven disparant pilotes allà on diu que va rebre l'impacte.

Actualitzat
Els fets van passar a la plaça Espanya de Barcelona durant la celebració de la victòria de la selecció espanyola de futbol a l'Eurocopa, la matinada del 30 de juny del 2008.

L'informe desmenteix la versió de Vilaró

L'informe dels Mossos, que ha elaborat la Divisió d'Afers Interns a petició de la jutge, conclou que al lloc i a l'hora en què ell diu que va rebre l'impacte els antiavalots no estaven disparant pilotes de goma. Els informes de balística també desmenteixen aquesta possibilitat i els interrogatoris policials han demostrat que Vilaró no va fer esment dels fets ni al cap del dispositiu policial ni al responsable del Sistema d'Emergències Mèdiques.

A més, l'endemà al matí, quan Vilaró va ser ingressat a l'Hospital del Mar, el primer informe mèdic que es va elaborar al Servei d'Urgències, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, parla de lesió testicular i no de cop al costat, com es va dir posteriorment. Allà li van extirpar la melsa i va estar diverses setmanes a l'UCI per problemes postoperatoris.

La defensa ja ha tingut accés a aquest document i ha reclamat al jutjat altres informes pericials pendents que, segons ells, els donarien la raó.

El cas va generar una forta polèmica perquè l'Ajuntament de Barcelona va amagar els fets durant cinc dies i diversos mitjans ja van posar en dubte la versió de Vilaró des del primer moment. És per això que el consistori es va querellar contra VilaWeb i contra RAC1 i el diari "El Mundo", que també van difondre informacions que contradeien la versió oficial.


Anar al contingut