Barcelona

El govern aprova la llei d'acollida d'immigrants, pionera a Espanya i al sud d'Europa

El govern ha aprovat la llei d'acollida d'immigrants a Catalunya. Després de diversos endarreriments, aquesta normativa, que preveu atendre els nouvinguts i donar-los la informació i la formació necessàries per integrar-los al país, passarà ara al Parlament, on la consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, ha afirmat que espera que s'aprovi tan aviat com sigui possible. Capdevila ha destacat que es tracta d'una llei pionera a Espanya i al sud d'Europa i que es tracta d'un text àmpliament debatut i consensuat. La llei preveu que un agent d'acollida s'ocupi d'acompanyar els immigrants i coordinar-ne el procés d'integració, que té com un dels eixos fonamentals l'aprenentatge del català amb l'oferta de milers de cursos.

Actualitzat
Fomentar l'aprenentatge del català entre els nouvinguts és un dels eixos principals de la nova llei d'acollida dels immigrants a Catalunya. Per facilitar-ne la integració, la llei també preveu que els estrangers puguin aprendre coneixements sobre la ciutat que els acull, a més d'aspectes de la història, la geografia i la cultura catalanes; un aprenentatge que serà voluntari, com també el fet de conèixer qüestions més pràctiques, com ara el procés per obtenir la targeta sanitària o els passos que cal seguir per empadronar-se.

La nova normativa també preveu la integració de la persona immigrada en el món laboral. El govern català vol que, amb el procés d'acollida, els immigrants puguin regularitzar la seva situació. Han de demostrar que tenen un contracte laboral i haver viscut al país en els últims tres anys.

Els ajuntaments tenen un important paper en aquest procés, ja que, a part de dissenyar els seus propis plans, són els encarregats d'expedir el certificat d'inserció social. L'Estat destinarà aquest any 30 milions d'euros a Catalunya per tirar endavant aquest servei d'acollida, que amb la nova llei es farà homogeni a tot el territori català.
Anar al contingut