Madrid

Beques per als universitaris i per als estudiants d'ESO amb rendes baixes

El Consell de Ministres ha aprovat l'anomenada beca salari, pensada per als universitaris amb rendes més baixes. L'objectiu és que no hagin de deixar els estudis per treballar. També ha donat llum verda a la beca manteniment per als joves que no hagin acabat la secundària. Ara bé, si no aconsegueixen el títol d'ESO hauran de tornar els diners.

Actualitzat
El Consell de Ministres ha aprovat la creació de noves beques per a estudiants de cara al curs vinent. La modalitat de beca salari consta de 2.800 euros i està pensada perquè els universitaris amb rendes més baixes no hagin de deixar els estudis per treballar.

Una altra novetat és l'anomenada beca de manteniment, que es dirigeix a joves de més de 16 anys, també amb pocs recursos i que no han acabat la secundària. Rebran 1.350 euros, però si no aconsegueixen el títol de l'educació secundària obligatòria, l'ESO, els hauran de tornar. Aquestes i la resta de beques es podran demanar aviat a través del web del Ministeri: educacion.es.

El govern veu bé les ajudes que s'han anunciat, però critica que els requisits siguin els mateixos a tot l'estat espanyol, és a dir, que no es tingui en compte que viure en llocs com Catalunya surt més car.
Anar al contingut