Sitges

Solana aposta per l'energia nuclear com l'únic camí per reduir les emissions de CO2

El cap de la diplomàcia europea, Javier Solana, creu que sense energia nuclear el món serà incapaç de reduir les emissions de CO2. A les jornades del Cercle d'Economia de Sitges, Solana també ha lamentat que Europa no tingui una política energètica comuna. L'alt representant de la UE per a la política exterior ha afirmat que Europa necessitarà un increment energètic del 90% del petroli i d'una mica més del 75% del gas i ha apostat per avançar en el mercat energètic únic, i evitar la dependència amb Rússia.

Actualitzat
Solana ha apostat perquè hi hagi un component nuclear en la producció d'energia per alliberar la pressió de CO2, tot i que no sigui tan elevat com a França.

L'alt representant de la UE per a la política exterior ha reafirmat el seu suport a l'energia nuclear i ha apostat per no cometre un error en la decisió de tancar la central nuclear de Santa María de Garoña.

Solana també ha dit que espera arribar a un acord amb els Estats Units sobre el canvi climàtic i les emissions de CO2 abans de la cimera de Copenhaguen. També ha celebrat que la nova llei que tramita el país "assumeixi pràcticament les posicions europees".
Anar al contingut