Itàlia

Berlusconi nega haver tingut relacions amb una menor

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha negat haver mantingut relacions "picants" amb una menor d'edat, en resposta a l'escàndol en el qual s'ha vist embolicat des de fa algunes setmanes després d'assistir a la festa del 18è aniversari de la jove napolitana Noemi Letizia. Una participació que va provocar l'ira de la seva segona dona, Veronica Lario, que pocs dies després va anunciar que demanaria el divorci, assegurant, entre d'altres coses, que no pot seguir amb un home que "freqüenta menors d'edat".

Actualitzat
"Hi ha algú que tingui alguna pregunta sobre menors? He respost a l'única pregunta que reconec que tots teniu dret a fer-me i és: president, vostè ha mantingut relacions picants amb una menor? I la resposta és: absolutament no", ha assegurat Berlusconi, que ha afegit que en el cas que hagués passat una cosa semblant, hauria dimitit "immediatament", ja que "he posat el càrrec del jurament sobre el cap dels meus fills".

Tot i els intents de Berlusconi per demostrar que l'únic que el lliga a Noemi és la vella amistat que manté amb el seu pare, la premsa italiana no ha deixat d'investigar sobre les relacions que enllacen la jove amb el "premier". Entre aquestes indagacions, destaquen les declaracions de l'exnòvio de Noemi, que ha assegurat que va ser Berlusconi qui es va posar en contacte amb la jove després de veure el seu "book" i quedar enamorat de la seva bellesa.

Els fills de Berlusconi se solidaritzen amb el seu pare


Per la seva banda, els cinc fills de Berlusconi han sortit en defensa del seu pare, després que el secretari general del Partit Demòcrata, Dario Franceschini, insinués que Berlusconi no sap educar. Franceschini ho havia dit amb aquestes paraules: "No hi ha dubte que Berlusconi és un empresari i un polític reeixit, ric, espavilat i potent. Però voldria dirigir una simple pregunta a les italianes i als italians: deixaríeu que aquest home eduqués els vostres fills? Qui dirigeix un país té el deure de donar bon exemple, de transmetre valors positius".

La resposta no s'ha fet esperar i ha vingut dels fills de Berlusconi. Pier Silvio, el segon fill d'Il Cavaliere i actual vicepresident de Mediaset, ha dit: "Precisament jo he estat educat per Silvio Berlusconi. I els meus valors són els seus. Amor pel treball, generositat, tenacitat i respecte pels altres. Aquest respecte que Franceschini demostra no conèixer".

En una altra declaració, la seva germana gran, Marina, que és presidenta de Fininvest i de l'editorial Mondadori, ha considerat que "Franceschini hauria d'avergonyir-se. Qui li ha donat el dret per jutjar Silvio Berlusconi com a pare? Amb les seves paraules també m'ofèn a mi com a filla. Una filla profundament orgullosa del pare que té i dels valors que m'ha transmès. Estaria contenta pels fills de Franceschini si tinguessin un pare com el meu".

A la solidaritat dels dos germans grans, fills del primer matrimoni de Berlusconi, s'hi han sumat els tres petits, fills de la seva segona esposa. En una declaració conjunta, Barbara, Eleonora i Luigi han assegurat que, "a la pregunta sobre si un pare és capaç d'educar un fill, els únics que poden respondre són els mateixos fills". "Considerem que hem crescut en un ambient familiar equilibrat i ric en valors", afirmen, després de remarcar que "la política no hauria de ficar-se en judicis relatius al paper d'un pare, que no tenen res a veure amb la política".
 
L'oposició s'excusa davant els fills de Berlusconi

Davant les declaracions dels fills del primer ministre, Franceschini ha rectificat i ha dit sentir-se dolgut pel fet que els fills de Berlusconi s'haguessin pogut sentir ofesos per les seves paraules. "Ells no tenen res a veure" amb tot això, "jo només he parlat dels nostres fills i dels valors que un home polític, amb els seus comportaments i les seves paraules, transmet a les joves generacions".
Anar al contingut