Madrid

Polèmica després que Cañizares ha considerat més greu l'avortament que els abusos a menors

Polèmica arran de les declaracions del cardenal Antonio Cañizares, que ha considerat més greu l'avortament que els abusos sexuals a menors. Cañizares ha dit que, mentre que els abusos sexuals a menors en escoles catòliques d'Irlanda han afectat "uns quants col·legis", l'avortament ha implicat "la destrucció de més de 40 milions d'éssers humans". La resposta de la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, no s'ha fet esperar. Ha titllat "d'irresponsables" les declaracions del cardenal, "més encara considerant que vénen d'una persona que ocupa una posició com la seva".

Actualitzat
Prèviament, Cañizares havia afirmat que els dos fets "no eren comparables", ja que l'avortament implicava la pèrdua de milions de vides humanes, "destruïdes per mitjà de l'exercici de la medicina, que precisament està feta per salvar vides". D'aquesta manera el cardenal va considerar més greu avortar que els abusos sexuals a menors, que no obstant això va qualificar de "pràctiques absolutament menyspreables i condemnables".

Trinidad Jiménez hi ha respost qualificant les declaracions de "molt greus". La ministra de Sanitat ha recordat que "els abusos sexuals afecten els menors d'una manera terrible i per a la resta de la seva vida". Jiménez ha condemnat les paraules de Cañizares "sobretot perquè és una persona que ocupa una posició com la seva".

D'altra banda, Jiménez també s'ha referit a la caserna en quarantena per la grip nova i ha explicat que s'han descartat els tres casos sospitosos d'El Ferral, a Lleó, tot i que continua el confinament.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut