Madrid

Destituït el director de continguts esportius de TVE per la xiulada a l'himne espanyol

La direcció de RTVE ha cessat el director de continguts esportius de TVE, Ricardo Castellanos, i ha obert expedients disciplinaris a cinc treballadors que van intervenir directament en la retransmissió de la final de la Copa del Rei, en què es va emetre l'himne espanyol en diferit. Aquesta decisió arriba després que la comissió d'investigació ha acabat el seu informe. La principal conclusió és que no hi va haver instruccions per censurar els fets o les imatges de l'estadi de Mestalla, tot i que sí que es parla de "possibles" incompliments de les ordres emeses a l'hora de retransmetre l'himne.

Actualitzat
Les aficions del Barça i de l'Athletic de Bilbao van començar a xiular quan van sonar les primeres notes de l'himne espanyol a la final de la Copa del Rei que es va jugar a Mestalla. TVE, que retransmetia l'esdeveniment, va optar per interrompre l'emissió i va emetre l'himne en diferit.

La direcció va obrir una comissió d'investigació per aclarir els fets. Hi han declarat un total de 16 treballadors, entre els quals l'anterior director esportiu, Julián Reyes, que va ser destituït l'endemà de la xiulada a l'himne.

En una compareixença al Congrés, el president de la Corporació de RTVE, Luis Fernández, ha reconegut que hi va haver un "gravíssim error" i que no es va actuar "amb la diligència necessària". Es va produir "un error en la comunicació i en l'assignació de funcions".
Anar al contingut