Barcelona

El Saló del Còmic dedicat a Batman obre portes a la Fira de Barcelona

Exposicions sobre Barack Obama, el Barça, l'Espanyol i la celebració del 75è aniversari de Flash Gordon sobresurten en les propostes del Saló Internacional del Còmic, un certamen que es pot visitar des de divendres i fins dilluns a la Fira de Barcelona.

Actualitzat
A partir d'aquest divendres i fins dilluns 1 de juny, els 17.000 metres quadrats de la Fira de Barcelona acullen una nova edició del Saló Internacional del Còmic. Els organitzadors esperen repetir la xifra de 100.000 visitants registrada en l'edició passada. El certamen s'ha consolidat com un dels referents mundials del sector al costat dels de San Diego, als Estats Units, i Angulema, a França.

Batman i Obama, protagonistes

Una de les exposicions més esperades d'aquest any és la dedicada a Batman. El Saló donarà cabuda a una mostra que inclourà les pàgines originals del còmic dibuixades per l'artista Diego Olmos.

L'altre personatge central del saló serà Barack Obama. El president dels Estats Units ha passat de ser l'amic de Spiderman al protagonista del seu propi còmic.

El futbol també hi té un lloc destacat

També es podran veure pàgines originals i publicacions tan populars com "Capitán Tsubatsa", "Curro Corner", "Eric Castel" o "Ronaldinho Gaucho". Els socis del Barça i de l'Espanyol tindran descomptes per visitar aquesta mostra.

Originals de Raymond

Per celebrar el 75è aniversari de Flash Gordon, el Saló exposa una selecció d'originals de l'obra d'Alex Raymond datats a mitjans i finals dels anys 30. Una mostra que servirà per apreciar la vigència de la feina d'un dels grans dibuixants clàssics nord-americans del segle XX.

La comunitat autònoma convidada al Saló és Galícia, i Brussel·les i Valònia hi tenen una presència molt especial. Allà van néixer alguns dels personatges més universals del còmic, com Tintín, Spirou, Lucky Luke o els barrufets.

Dins de la 27a edició, visitaran el saló figures com Jim Lee, un dels artistes més influents de la dècada dels noranta, Mike Mignola, autor de "Hellboy", o Mark Waid, autor de "Batman a Barcelona".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut