Barcelona

Mor l'arquitecte Alfonso Milà, un dels autors de l'Anella Olímpica de Montjuïc

Ha tingut un vessament cerebral als 85 anys. Alfonso Milà, a més de ser un dels autors del projecte de l'Anella Olímpica de Montjuïc, va ser també autor de diversos edificis emblemàtics de la ciutat com el restaurant truiteria Flash-flash o l'estudi d'arquitectura Correa-Milà creat el 1953 amb el també arquitecte Federico Correa. Influït per grans noms de l'arquitectura catalana com Jujol i Coderch, Alfonso Milà va ser coautor de l'edifici Atalaya, de l'edifici Hàbitat i la nova seu de la Diputació de Barcelona, tots situats a l'avinguda Diagonal.

Actualitzat
L'arquitecte Alfonso Milà, coautor del projecte de reurbanització de l'Anella Olímpica de Montjuïc per als Jocs de 1992, va dissenyar el restaurant truiteria Flash-flash, icona dels anys 70 i centre de reunió de la "gauche divine".

Doctorat en Arquitectura per la Universitat de Barcelona, el 1953 va crear l'estudi d'arquitectura Correa-Milà amb el també arquitecte Federico Correa. Influït per grans noms de l'arquitectura catalana com Josep Maria Jujol, deixeble de Gaudí i un dels seus mestres, i José Antonio Coderch, Milà va ser coautor de l'edifici Atalaya, l'edifici Hàbitat i la nova seu de la Diputació de Barcelona, tots situats a l'avinguda Diagonal.

Diversos reconeixements


Com a interiorista, Alfonso Milà va rebre diversos premis FAD i el 1995 l'Ajuntament de Barcelona li va reconèixer la trajectòria amb la Medalla al Mèrit Artístic de la ciutat.

Els funerals es faran dimecres, 27 de maig, al Tanatori de les Corts de Barcelona i l'enterrament està previst a Esplugues de Llobregat, on hi ha la casa familiar.
Anar al contingut