Seül

Corea del Nord llança dos míssils de curt abast malgrat la condemna del Consell de Seguretat de l'ONU

Corea del Nord segueix disposada a desafiar Occident malgrat la condemna unànime que ha generat l'assaig nuclear i els míssils d'ahir. El règim ha llançat aquest matí dos míssils més de curt abast, segons fonts oficials sud-coreanes, que ja havien avisat que Pyongyang preparava nous llançaments. Tot plegat després que, reunit d'urgència, el Consell de Seguretat de l'ONU hagi condemnat l'assaig nuclear i el llançament de míssils com una violació de les seves resolucions. Ara el Consell treballa en una nova resolució que alguns països, com els Estats Units, el Japó i Corea del Sud, volen que impliqui més sancions i aïllament per a Corea del Nord, país que, per la seva banda, ha assegurat que està preparat per respondre a un eventual atac dels Estats Units.

Actualitzat
Corea del Nord ha complert les amenaces i ha tornat a llançar dos míssils de curt abast. Segons l'agència oficial sud-coreana Yonhap, el llançament s'ha fet a la costa oriental. Això, després de l'assaig nuclear i el llançament de tres míssils per part del govern de Pyongyang d'ahir, unes accions que han estat àmpliament rebutjades.

Segons Corea del Sud, el país veí preparava a l'altra costa, l'occidental, el llançament de més míssils. Un dels indicis que ho feien creure és el fet que el règim havia prohibit la navegació de vaixells del 25 al 27 d'aquest mes en una zona concreta d'aquesta costa.

Resolució condemnatòria

Les Nacions Unides començaran avui els treballs per elaborar una resolució condemnatòria i vinculant contra Corea del Nord, després que aquesta nit han condemnat de forma unànime l'assaig d'ahir i el posterior llançament de míssils, uns fets que el Consell de Seguretat de l'ONU valora com una clara violació de la resolució 1718 que van aprovar el 2006 després d'una altra prova nuclear.

També els Estats Units, i els ministres de la Unió Europea i Àsia reunits al Vietnam li han dit clarament a Corea del Nord que fer proves nuclears i llançar míssils no és el bon camí, però el règim nord-coreà sembla no estar disposat a escoltar ningú. I és que Pyongyang s'ha declarat preparada, literalment, "per a la batalla" contra els Estats Units, tot i que una acció militar és l'opció menys probable.




NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut