Madrid

"Papeles inesperados", un llibre inèdit de Julio Cortázar, a la venda

"Papeles inesperados" és un recull de contes, poemes, articles, textos dirigits a amics i autoentrevistes que Julio Cortázar va escriure al llarg de tota la seva vida i que la seva vídua, Aurora Bernárdez, tenia guardats en un bagul de la seva casa de París. En total són gairebé 500 pàgines que el filòleg Carles Álvarez ha revisat i catalogat i que permeten donar una imatge completa de l'autor. El llibre, publicat per Alfaguara, s'edita al llarg d'aquest mes de maig a 24 països.

Actualitzat
"Papeles inesperados", de Julio Cortázar, és un recull de textos inèdits que l'autor argentí no va publicar mai i això ha deixat sobre la taula la mateixa polèmica que ha envoltat altres casos, com el de l'escriptora Mercè Rodoreda. La qüestió és si es pot treure a la llum l'obra que un escriptor va preferir en vida guardar en silenci. Però el testament de Cortázar és clar: s'hi especifica que la seva viuda, Aurora Bernárdez, pot gestionar com li sembli els textos inèdits que trobi.

La majoria dels originals són en espanyol, tret d'alguns que estan en francès i que Aurora Bernárdez, traductora de professió, ha passat al castellà.  L'obra "Papeles inesperados" es posarà a la venda el 27 de maig.

Anar al contingut