Blanes

La Costa Brava començarà la temporada de bany amb desperfectes a les platges

El major reclam turístic de la Costa Brava, les platges, no començaran l'estiu com els visitants s'esperen. La Generalitat, el govern espanyol i els ajuntaments treballen contra rellotge per reparar els danys provocats per la llevantada del dia de Sant Esteve. Cinc mesos després del temporal, els efectes encara són visibles en molts municipis de la costa gironina.

Actualitzat
Blanes, l'Escala, Llançà, Portbou... un recorregut per la costa de la Selva, l'Alt i el Baix Empordà permet veure, cinc mesos després, la magnitud de la llevantada que va malmetre platges i equipaments de la Costa Brava. Els desperfectes del temporal són encara molt visibles. Per exemple, algunes platges ja no ho són perquè no tenen sorra.

A l'Escala, per exemple, les onades del 26 de desembre van trencar uns cent metres del passeig marítim. Les obres per reparar-lo segueixen a un bon ritme, però l'alcalde del municipi ja ha avançat que banyistes i operaris hauran de conviure, com a mínim, fins al 15 de juliol. Si aquell dia les obres no s'han acabat, s'aturaran fins al setembre i les zones afectades quedaran tancades al públic.

Seguint la costa cap a la Selva, a Blanes, els banyistes que ja s'han atrevit a trepitjar la platja ho han tingut difícil per estirar-hi la tovallola. S'Abanell és, una vegada més, una de les zones més afectades pel temporal. L'any passat, una actuació de l'Estat va permetre regenerar la platja amb 160.000 metres cúbics de sorra, però l'escullera artificial que l'havia de protegir, finalment, no es va construir i el mar se la va tornar a empassar.

Però els afectats pel temporal no només són els que van a la Costa Brava per oci, sinó també els que en viuen. La llotja de Llançà, a l'Alt Empordà, va quedar inservible després que la llevantada en fes malbé una part. Des d'aleshores, la vuitantena de pescadors que hi ha al municipi venen el peix en unes instal·lacions provisionals i no preveuen que les obres acabin fins d'aquí a un any. Abans de renovar la llotja, però, l'Ajuntament ha de reparar el moll i reforçar-lo amb noves proteccions.
Anar al contingut