Sa Pobla

La Guàrdia Civil deté a l'Acampallengua el coordinador de l'Obra Cultural Balear

Agents de la Guàrdia Civil han detingut aquest diumenge cap a les tres de la matinada el coordinador de l'Obra Cultural Balear, Tomeu Martí. La detenció ha tingut lloc durant el concert de l'Acampallengua 2009, una festa juvenil a favor de l'ús de la llengua catalana que se celebra durant el cap de setmana al municipi de sa Pobla, a Mallorca. Martí ha estat arrestat juntament amb tres persones més quan, segons ha explicat, ha recordat a tres agents que havien entrat al recinte que l'organització i la Guàrdia Civil havien pactat que no hi farien acte de presència. Després l'han traslladat fins a una caserna de la Guàrdia Civil, on ha estat retingut durant dues hores.

Actualitzat
Tomeu Martí ha estat posat en llibertat cap a les cinc de la matinada davant d'una gran expectació. Moltes persones que es trobaven al concert de l'Acampallengua 2009 -que va començar aquest dissabte- en el moment de la detenció l'han seguit fins a les dependències de la Guàrdia Civil indignats i sorpresos davant dels fets.

Ell mateix ha explicat que tres agents han entrat al recinte de l'Acampallengua, malgrat que l'Obra Cultural Balear havia acordat amb el cos que no hi farien acte de presència. Quan Martí els ha recordat el pacte, l'han detingut juntament amb tres persones més.

L'afectat ha qualificat d'"absurda, ridícula i estúpida" l'actuació de la Guàrdia Civil, i assegura que s'ha vulnerat la legalitat vigent i el sentit comú. L'Obra Cultural Balear estudiarà si emprenen alguna acció legal contra el cos policial.
Anar al contingut