Alemanya

El Wolfsburg es proclama campió de la Bundesliga per primera vegada a la seva història

El Wolfsburg s'ha proclamat campió de la Bundesliga per primera vegada a la seva història. L'equip dirigit per Felix Magath ha golejat en l'última jornada un Werder Bremen desmotivat i que afrontava el partit amb la moral sota mínims després de perdre la final de la Copa de la UEFA aquesta mateixa setmana. El triomf del Wolfsburg per 5 a 1 ha fet estèril la victòria del Bayern de Munic contra l'Stuttgart. Els bavaresos somiaven amb una ensopegada del líder per poder ser campions però finalment la carambola no s'ha produït i s'han hagut de conformar amb el subcampionat.

Actualitzat
Si algú al començament de la temporada hagués apostat pel Wolfsburg com a futur campió alemany, amb seguretat s'hauria pensat que estava fent broma. Ni tan sols després de la vint-i-sisena jornada de Lliga, quan el Wolfsburg va assumir el liderat després de golejar per 5-1 el Bayern de Munic, es podia pensar que aquest modest equip podria assolir el títol. Ara, contra tot pronòstic, el Wolfsburg és el campió i ha conquerit la Bundesliga de manera sobirana, amb un futbol que ha convençut i sense que la proximitat del títol fes que els jugadors perdessin els nervis.

És clar que bona part del títol del Wolfsburg s'explica en una temporada boja dels grans favorits. El Bayern ha estat lluny de tenir la contundència d'altres temporades, i molts dels seus presumptes rivals en la lluita per al títol com el Werder Bremen i el Schalke han decebut. Tot i això, seria absurd no veure els mèrits que ha tingut el Wolfsburg a l'hora d'aprofitar aquesta situació i la manera com ha anat creixent a mesura que van anar passant les jornades.

El Wolfsburg va començar la segona volta en el novè lloc de la classificació, nou punts per sota del líder, i va començar a remuntar fins a assumir el liderat en la jornada 26, un liderat que ja no ha abandonat fins al final. Al llarg de la temporada, el seu propi estadi, el Volkswagen Arena, ha estat un fortí on només ha cedit dos punts en tota la temporada i, després de la pausa hivernal, també va començar a guanyar la majoria dels partits a domicili.

El triangle màgic format pel migcampista Zvedejan Misimovic i els davanters Grafite i Edin Dzeko ha estat la sensació de la temporada. Grafite, amb 28 gols, s'ha convertit en el màxim golejador de la temporada, Misimovic ha acabat com el jugador amb més assistències i la parella formada per Dzeko i Grafite ha sumat un total de 54 gols i ha superat el rècord que ostentaven des dels anys 70 Gerd Müller i Uli Hönnes.

El Wolfsburg és un equip modest que només fa 12 anys que juga a la Primera Divisió alemanya, va aconseguir l'ascens al 1997, i en els últims anys havia estat treballant amb l'objectiu de classificar-se per a la Copa de la UEFA. En definitiva, ha estat el triomf d'un modest davant el totpoderós Bayern de Munic.
Anar al contingut