Madrid

Una base de l'exèrcit, en quarantena per la grip nova

La grip nova podria haver arribat a l'exèrcit espanyol. La ministra de Sanitat, Trinitat Jiménez, ha confirmat que s'estan fent anàlisis a sis militars sospitosos de tenir el virus. La base militar d'Hoyo de Manzanares, a Madrid, on hi treballaven, ha estat posada en quarantena com a mesura de precaució. Mentrestant, els casos a Espanya arriben ja als 107, quatre més que la setmana passada. Sanitat afirma que tots estan curats i donats d'alta.

Actualitzat
Triniadad Jiménez ha presentat aquestes dades sobre l'evolució del virus en una compareixença al Congrés dels Diputats i en resposta a una pregunta del PP. Els populats havien denunciat que la caserna d'Hoyo de Manzanares estava en quarantena i asseguraven que la xifra de possibles militars contagiats era d'una seixantena.

La ministra de Sanitat ha reconegut només sis casos sospitosos. Es tracta de sis militars destacats en aquesta mateixa base i que estarien ingressats a l'Hospital Gómez Ulla de Madrid. Jiménez ha afirmat que els estan fent les anàlisis pertinents per saber si tenen o no el virus i que s'ha actuat segons el protocol establert en aquests casos.

Quatre casos més de grip nova

El balanç total de casos de grip nova confirmats a Espanya és ja de 107, quatre més que fa una setmana. La ministra Trinidad Jiménez ha remarcat que s'ha produït un "sobtat descens" tant del nombre de casos confirmats com dels que estan encara en estudi.

Segons la ministra cap dels malalts presenta un quatre clínic d'importància i tots han estat donats d'alta. Tot i això Jiménez ha assegurat que el ministeri es manté en alerta perquè l'evolució del virus és imprevisible. Segons ha explicat, l'OMS ha felicitat Espanya per la seva actuació.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut