Barcelona

Ciutadans acusa Rosa Díez de teledirigir la revolta contra Rivera

El portaveu de Ciutadans - Partit de la Ciutadania, Jordi Cañas, ha acusat Rosa Díez d''"utilitzar" el diputat José Domingo per provocar una revolta interna contra el president del partit, Albert Rivera. José Domingo i Antonio Robles, els dos diputats que van anunciar que deixen la militància a Ciutadans per discrepàncies amb la cúpula del partit, van demanar a la mesa del Parlament la substitució de Rivera com a president i portaveu del grup mixt.

Actualitzat
Després de reunir-se el Comitè Executiu de Ciutadans, Cañas ha denunciat que Domingo "està actuant sota les ordres" de Rosa Díez, que és "la més interessada a intentar boicotejar Ciutadans". Rosa Díez, "en no tenir cobertura política a Catalunya", està utilitzant el diputat Domingo, "que ja ha afirmat que col·laborarà amb altres forces polítiques per donar-los veu al Parlament català", ha explicat Cañas.

Després que aquest cap de setmana el Consell General de Ciutadans, màxim òrgan entre congressos del partit, reprovés "enèrgicament" els "trànsfugues" Domingo i Robles, Cañas ha explicat que es traslladarà la reprovació al president del Parlament, Ernest Benach.

Cañas ha dit que confia en la "paraula" de Robles, que ha anunciat que a l'estiu lliurarà la seva acta de diputat, i deixarà pas a la següent de la llista electoral, Carmen de Rivera, considerada pròxima a Albert Rivera.

El Consell General de Ciutadans va aprovar diumenge el programa electoral de la plataforma Libertas, integrada per forces ultranacionalistes i euroescèptiques, en la qual, segons Cañas, es defensa la idea d'"els Estats Units d'Europa" per aconseguir una "veritable unió, no només econòmica sinó política".
Anar al contingut