Madrid

Una biografia de la família Franco revela que el dictador només tenia un testicle

Francisco Franco va morir el 20 de novembre del 1975 als 83 anys. La seva figura i la seva vida han inspirat centenars de llibres i han estat objecte d'estudi. Més de tres dècades després, semblava que ja no quedava res per descobrir, però encara queden secrets de la família Franco per ser revelats. El periodista i historiador José María Zavala afirma en el seu últim llibre que el dictador només tenia un testicle i obre així la possibilitat que Franco fos estèril.

Actualitzat
"Franco, el republicà" és el títol de la biografia que Zavala ha escrit sobre el germà del dictador i que sortirà a la venda el 22 de maig. Ramón Franco era un home aventurer, conspirador i viatger, en definitiva, un maldecap per a la seva família. Va morir el 1938 en estavellar-se l'avió on viatjava. Tot apunta que va ser un accident, però l'autor planteja certs interrogants.

Aprofitant la figura de Ramón, Zavala explica detalls de la vida de Francisco, un dels quals és que el dictador va resultar ferit a la guerra d'Àfrica i va perdre un testicle. Així ho assegura Anna Puigvert, néta d'Antoni Puigvert, uròleg i amic personal del "generalísimo".

L'autor cita diverses biografies de Franco i posa damunt la taula la possibilitat que el dictador fos estèril. Això corroboraria diversos rumors que afirmen que la seva filla, María del Carmen Franco Polo, nascuda el 1926, en realitat no seria filla seva, sinó del seu germà Ramón.

Es dona la circumstància que segons alguns historiadors Napoleó i Adolf Hitler tenien també només un testicle.
Anar al contingut