Barça

El Barça estrena el títol de campió amb una intranscendent derrota a Mallorca (2-1)

El Barça va estrenar el títol de campió amb una derrota. Abans de començar el partit, els blaugrana, amb un equip ple de suplents i jugadors del filial, van rebre l'homenatge del Mallorca, que va fer el tradicional passadís. L'equip de Pep Guardiola es va avançar en el minut 10 amb un gol d'Eto'o, però a la represa, els balears van capgirar el marcador per mitjà d'Arango i Cleber Santana. Eto'o va desaprofitar moltíssimes ocasions per incrementar el seu compte golejador. Primer va topar amb un inspirat Moyà i després va estavellar dues pilotes al pal, la segona, un penal amb el temps complert que hauria significat l'empat.

Actualitzat
Eto'o, que va fer de capità, sortia primer cap a la gespa de l'ONO Estadi. Martí, el capità balear, el va aturar perquè el Mallorca encara havia d'organitzar el passadís en honor dels campions de Copa i Lliga. Els balears van fer l'esperat passadís als jugadors i al seu entrenador, Pep Guardiola, i l'afició local va aplaudir l'equip campió de forma esportiva. Molts aficionats blaugrana tampoc es van voler perdre una de les imatges més esperades i van ser molts els que van anar a les graderies de Son Moix.

Eto'o va jugar de davanter centre i Bojan, d'extrem esquerre, en un equip format pels jugadors menys habituals i també per alguns futbolistes del filial, com Oier i Xavi Torres. Tot i que el partit era completament intranscendent, el Barça va començar amb empenta i en el minut 10 es va avançar en el marcador. Bojan va servir una centrada mil·limètrica que Eto'o, amb un cop de cap inapel·lable, va convertir en 0-1. El camerunès va fer d'aquesta manera el 29 gol a la Lliga en la seva lluita per al "pichichi" i per la Bota d'Or.

El camerunès i Sylvinho, al lateral esquerre, són els únics jugadors que van ser titulars i que tenen tots els números per ser-ho també en la final de la Champions. Eto'o va tenir tres ocasions més per incrementar la golejada en la primera meitat i per deixar sentenciat el trofeu com a màxim realitzador del campionat, però Moyà, molt inspirat, li va guanyar sempre la partida. A l'altra àrea, Oier només va haver d'intervenir per aturar un cop de cap d'Aduriz en l'única aproximació de perill del Mallorca en tota la primera part.

Remuntada del Mallorca

La segona meitat va començar tal com havia acabat la primera: amb Moyà avortant totes les oportunitats del nou blaugrana, tan fi amb el cap com desencertat amb els peus. El partit va ser un monòleg blaugrana, amb un Mallorca ja salvat i que va jugar molt desmotivat. També va ser un monòleg d'Eto'o, que fins i tot va voler xutar una falta directa -també sense encert, perquè va estavellar el seu xut a la tanca. Molt més encertat va estar a pilota aturada tot un especialista, Juan Arango. En el segon xut del Mallorca entre els tres pals va fer l'empat a un en el minut 27 de la represa.

El Barça va perdre la pilota en l'últim tram del partit, i això ho va aprofitar el Mallorca per capgirar el marcador de forma sorprenent. Cleber Santana va fer el 2-1 rematant una centrada de Jurado. Aquest gol no hauria hagut de pujar al marcador perquè Jurado, abans de fer la centrada, estava en fora de joc.

La tarda negra d'Eto'o va tenir la seva continuïtat quan el camerunès va desaprofitar dues ocasions més per fer, com a mínim, l'empat a dos. Primer va estavellar un cop de cap al pal i després, en l'últim minut del temps afegit, va llançar una pena màxima i de nou la fusta va evitar el gol. Eto'o, que ha fallat tres penals aquesta temporada, va abandonar l'ONO Estadi aplaudint l'afició mallorquinista i incrèdul per la mala sort que el va acompanyar durant els 90 minuts.

La celebració, dissabte

La plantilla blaugrana va arribar ahir a la nit de Palma i, una vegada més, uns 200 aficionats van anar a rebre l'equip a l'aeroport, tot i la derrota. Aquesta vegada, els jugadors no es van deixar veure. L'autocar va anar per feina i va traslladar la plantilla ràpidament al Camp Nou. Pep Guardiola ja ha confirmat que la plantilla tindrà festa fins dimecres a la tarda i el club té previst celebrar els títols de Lliga i Copa del Rei dissabte vinent contra l'Osasuna al Camp Nou.