Rialp

Un monitor de ràfting resulta mort en bolcar la seva barca a Rialp

Un monitor ha mort aquest dissabte a la tarda mentre feia ràfting al pas del riu Noguera Pallaresa per Rialp, al Pallars Sobirà, concretament a la zona coneguda com el Pont de Pedra. Fa dos dies s'havia restringit el pas per aquesta zona per un excés de cabal d'aigua, una restricció que s'havia aixecat aquest mateix matí. El jove, de 25 anys, baixava amb una barca amb clients, tot i que ningú més ha pres mal. Segons sembla, la barca on navegava el noi ha bolcat. L'instructor ajudava a sortir de l'aigua la resta de tripulants quan s'hauria enredat amb la corda de seguretat i s'hauria ofegat. El noi treballava per a l'empresa Ràfting Llavorsí, situada en aquesta localitat.

Actualitzat
Els bombers han rebut l'avís que una persona s'ofegava al riu i han traslladat a la zona cinc dotacions i un helicòpter medicalitzat que no han pogut fer res, però, per reanimar el jove.

Aquests dies la Noguera Pallaresa baixa amb un cabal molt abundant a causa del desgel i les pluges. Les empreses de ràfting de la zona han establert un protocol de seguretat i s'evita que les embarcacions baixin pels trams més perillosos.

Unes 800 persones han practicat ràfting aquest dissabte i han baixat pel mateix lloc on ha passat l'accident.

Els Mossos d'Esquadra han qualificat la mort de l'instructor d'"accident laboral" i n'estan investigant les causes.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut