Madrid

Segons l'enquesta del CIS, Zapatero va guanyar Rajoy en el Debat de Política General

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va guanyar el Debat de Política General, segons l'enquesta feta pel Centre d'Investigacions Sociològiques. Aquest seria el quart cop consecutiu que Zapatero supera el líder de l'oposició, Mariano Rajoy. Segons el CIS, el 37,6% dels espanyols considera que Zapatero va ser més convincent, un percentatge molt per davant del 14,4% que creu que Rajoy va ser el guanyador del debat. El 2007 Zapatero també va guanyar el debat segons el 27,4% dels enquestats.

Actualitzat
Segons el CIS, el que els espanyols van valorar més de Zapatero va ser la seva moderació i la capacitat per comunicar-se amb els ciutadans. En canvi, creuen que va ser poc realista, i més del 65% sosté que el president espanyol va mostrar poca confiança, o gens, sobre el futur de l'economia.

Del líder del PP, Mariano Rajoy els enquestats puntuen amb nota més alta el seu coneixement dels problemes d'Espanya i li retreuen la seva falta de moderació i de capacitat per rebre crítiques. El 72% assegura que Rajoy genera poca confiança, o gens, a la societat.

Altres dades destacades de l'enquesta són que gairebé el 30% dels enquestats admeten que no els va convèncer cap dels líders polítics i que la meitat dels ciutadans admeten que ni van seguir el debat ni les informacions posteriors.
Anar al contingut