València

El PP torna a tancar files amb Francisco Camps i el PSOE en demana la dimissió

El PP fa costat al president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, mentre no es demostri que és culpable en el "cas Gürtel", la suposada trama de corrupció al Partit Popular. Tot plegat, després que el jutge el va imputar en aquest cas. Els populars neguen que hagin actuat de manera diferent que amb altres imputats del partit, que han estat suspesos de militància. Des del PSOE reclamen la dimissió immediata de Camps.

Actualitzat
El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, haurà de declarar com a imputat pels vestits que presumptament hauria rebut com a compensació per l'adjudicació de contractes. El Tribunal Superior de Justícia de València també ha citat a declarar la seva mà dreta, el diputat del partit Popular Valencià Ricardo Costa. Tots dos declararan el 19 de maig.

El president valencià presumptament hauria rebut vestits com a regal en compensació per l'adjudicació de contractes a l'empresa Special Events, de Francisco Correa, i la seva filial valenciana, Orange Market, d'Álvaro Pérez.

El Partit Popular ja ha dit que tanca files amb Francisco Camps mentre no se'n demostri la culpabilitat en aquest assumpte. A més, els populars han negat que hagin actuat de manera diferent que amb altres imputats del partit, que han estat suspesos de militància.

Des del PSOE han demanat la dimissió immediata de Camps. A més, el líder dels socialistes valencians, Jorge Alarte, s'ha queixat que Camps no hagi donat explicacions sobre el seu cas a les Corts.

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha demanat respecte i prudència arran de la decisió judicial d'imputar el president de la Generalitat Valenciana, però també ha instat el PP a donar explicacions per totes les implicacions en aquest afer.

De la Vega ha posat èmfasi en el fet que el govern espanyol ha de ser prudent en les seves manifestacions i ha de respectar la tasca dels jutges i afavorir que exerceixin la seva feina de la millor manera possible i sense pressió.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut