Copa del Rei

El Barça goleja 4-1 l'Athletic i aixeca la 25a Copa del Rei de la seva història

Primer títol de l'era Guardiola. El Barça va golejar 4-1 l'Athletic i ha aixecat la 25a Copa del Rei de la seva història. Els blaugrana van fer valer la seva superioritat i van capgirar el gol inicial de Toquero en el minut 8. Touré va estar providencial empatant abans del descans i la segona meitat va ser un recital del Barça. Entre el minut 54 i el 64, van marcar Messi, Bojan i Xavi. Els jugadors de l'Athletic van abaixar els braços i van admetre la diferència abismal de nivell futbolístic entre tots dos equips. L'anècdota a Mestalla va ser la xiulada a l'himne espanyol que van dispensar els aficionats bascos i catalans.

Actualitzat
El Barça de Guardiola ja té el primer títol a la butxaca. Es va imposar en la final de Copa a l'Athletic de Bilbao per 4-1. Tot i aquest resultat, no ho va tenir gens fàcil, ja que malgrat el domini en el joc les primeres ocasions van ser per als bascos. Pinto, en el minut 8, va haver d'enviar a córner un xut de Javi Martínez. Un córner que allunyava la Copa de les vitrines del Museu, ja que Gaizka Toquero, amb el cap, va marcar l'1-0. Va ser un cop per als blaugranes, que van tardar a reaccionar. Però ho van fer. En el minut 27, el primer xut a porteria. El va fer Eto'o, però la pilota va acabar sense problemes a les mans de Gorka.

Providencial Touré

Només quatre minuts més tard, el partit va canviar totalment, amb l'empat a un. Un gol que va fabricar i fet Touré Yaya, marxant de tres rivals i clavant un xut que Iraizoz no va poder arribar a desviar. Abans del descans, els de Guardiola haurien pogut marcar el segon amb un llançament de falta de Dani Alves que va sortir fora per molt poc.

Segona part per emmarcar

I a la segona part, el Barça va anar per feina. Minut 9, ocasió de Leo Messi amb un xut que Gorka Iraizoz envia a córner. Els de Guardiola van posar una marxa més, i l'Athletic no va poder respondre. En el minut 10, un xut d'Eto'o refusat per Gorka va anar a parar als peus de Messi, que des del punt de penal va fer el 2-1. I aquí els bascos es van enfonsar. Dos minuts més tard, Eto'o va rebre una assistència de Keita però, completament sol, va xutar per sobre la porteria de l'Athletic. Només havien passat uns minuts i va caure el 3-1. El va marcar Bojan, en un ràpid contraatac i mentre Eto'o, desmarcat, li demanava la pilota. Els de Caparrós ja havien abaixat definitivament els braços. I al cap de sis minuts, el quart: un golàs de Xavi, que en un llançament de falta va clavar la pilota a l'escaire de la porteria dels biscaïns.

Fins al final, domini absolut del Barça. Ocasions i més ocasions. Eto'o en va desaprofitar unes quantes i Gorka Iraizoz, amb les seves intervencions, va evitar que el marcador fos d'escàndol. El porter va ser, de lluny, el millor del seu equip, i el Barça, també merescudament, és campió de Copa per 25a vegada en la seva història.