París

El Senat francès aprova el tall de la connexió a internet en cas de descàrregues il·legals

La llei francesa contra les descàrregues il·legals a internet ha superat ja tots els tràmits parlamentaris, després que aquest dimecres el Senat francès l'ha aprovat per 189 vots a favor i 14 en contra, igual que un dia abans havia fet l'Assemblea Nacional francesa. La norma ha aixecat polseguera. I és que preveu el tall de la connexió a internet d'aquells usuaris que pirategin continguts.

Actualitzat
Malgrat que la llei l'han aprovada les dues cambres franceses i, per tant, es pot començar a aplicar, el seu futur és incert. El Consell Constitucional francès ha de donar en les pròximes setmanes el seu veredicte.

A més, la norma topa directament amb la consideració del Parlament Europeu que internet és un dret fonamental. En aquest sentit, i per advertir França, l'eurocambra va aprovar la setmana passada una resolució en què es deia que només es podria talllar l'accés a internet amb una ordre judicial.

Hadopi, una alta autoritat per a la difusió d'obres i la protecció de drets a internet, serà l'encarregada d'aplicar les sancions.

L'internauta que sigui enxampat rebrà un primer avís per correu electrònic. Si no en fa cas, rebrà una carta certificada a casa seva, i si reincideix, una comissió formada per tres jutges podrà ordenar la interrupció de la connexió a la xarxa.

Al fet de no tenir connexió a internet s'hi afegeix que l'usuari sancionat haurà de continuar pagant el rebut del seu servei de connexió a la xarxa tot i que no el pugui utilitzar. Perquè no pugui tenir connexió amb un altre proveïdor, totes les persones sancionades entraran a formar part d'una llista negra d'abonats.

El govern francès espera poder aplicar la llei tan aviat com sigui possible. Els primers correus d'avís es podrien començar a enviar a la tardor i els primers talls es podrien produir a principis del 2010. L'aplicació tècnica de la mesura planteja encara molts interrogants. Moltes pàgines a internet donen consells de com saltar-se els controls i evitar que les descàrregues siguin detectades.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut