Cornellà de Llobregat

Els professors ja tenen una eina per comprovar l'originalitat dels documents a internet

Ja es troba en línia una eina que permet descobrir els aficionats al plagi a internet. L'empresa Symmetric i el centre d'R+D Citilab de Cornellà de Llobregat han creat Approbo, un programa que permet comprovar de manera ràpida i senzilla l'originalitat d'un document electrònic i la procedència en cas que sigui copiat. Molts sectors, com el periodístic i el científic, però sobretot l'educatiu, podran, a partir d'ara, "caçar" els aficionats al popular "copy & paste".

Actualitzat
Internet s'ha convertit en una ajuda important per als estudiants, però també suposa una important temptació: copiar continguts en comptes d'elaborar-los un mateix. Tot i que la majoria de vegades els professors detecten aquesta trampa, ara tenen una aplicació que els permetrà estar-ne segurs.

Quan dubtin sobre l'originalitat d'un treball només hauran d'entrar al web d'Approbo i fer una comprovació molt ràpida pujant-hi el fitxer "dubtós". L'eina fa una anàlisi a través de diversos motors de cerca que indiquen el grau de similitud, si n'hi ha, entre l'original i les possibles fonts.

Approbo, que accepta els formats PDF, HTML, ODT, XML, TXT, RTF, DOC, DOCX, XLS i XLSX, està dirigida a empreses i centres docents i es pot fer servir també per localitzar un text que ha estat publicat a internet sense el coneixement de l'autor.
Anar al contingut