Prat de Llobregat

La T1 s'estrenarà amb un vol Barcelona-Madrid el 17 de juny

La nova terminal de l'aeroport del Prat, la T1, entrarà en funcionament a la mitjanit del dia 17 de juny. El primer dels 240 vols previstos serà un Barcelona-Madrid de Spanair que sortirà de la capital catalana a les sis del matí. En aquesta primera jornada s'espera que passin per les noves instal·lacions 30.000 passatgers i 17.000 maletes. Durant l'estiu només operaran des d'aquesta terminal les companyies que pertanyen a l'aliança Star Alliance, entre les quals hi ha Spanair. A partir de setembre s'hi afegiran Iberia i Air Europa i totes les aerolínies que fan grup amb aquestes dues companyies.

Actualitzat
El primer vol intercontinental que sortirà de la T1 tindrà com a destinació Singapur i estarà operat per Singapore Airlines.

Lufthansa, Air Canada, US Airways o Air China són altres de les companyies que, com a membres de Star Alliance, estrenaran la nova terminal. Aena ha ofert a diverses aerolínies intercontinentals que no pertanyen a cap gran grup la possibilitat d'instal·lar-se a la T1 un cop inaugurada. De moment, s'hi han mostrat interessades Aeroméxico i Aerolíneas Argentinas.

Els passatgers podran arribar a les noves instal·lacions en vehicle a través d'una connexió des de l'autovia C-31 i disposaran d'un aparcament amb 11.000 places. Un autobús llançadora connectarà cada 7 minuts les antigues terminals amb la nova.

La posada en marxa de la T1 serà esglaonada. Quan estigui a ple rendiment, concentrarà el 80% del trànsit de l'aeroport del Prat. Les terminals A, B i C es quedaran amb el 20% restant, fet que Aena aprofitarà per fer-hi millores davant la previsió de creixement de l'aoeroport en els pròxims anys. Gràcies a la posada en marxa de la nova terminal, més de 55 milions de persones passaran cada any per l'Aeroport del Prat.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut