Madrid

Ridao a Zapatero: "S'ha quedat sol i s'ho mereix per improvisar"

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, ha centrat la seva intervenció en dos grans eixos: la crisi i el finançament de Catalunya. Ridao ha acusat el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, de no saber on va i de ser un "prestidigitador" i un "equilibrista" que no sap planificar més enllà d'un trimestre. "S'ha quedat sol i s'ho mereix per improvisar." Sobre l'acord del finançament, el secretari general d'ERC ha retret a Zapatero que hagi donat una desena data per complir-lo i li ha advertit que està esgotant la paciència d'ERC en un moment en què el PSOE no pot esperar concessions.

Actualitzat
Ridao ha acusat Zapatero de no tenir tancat ja un acord de finançament "per la por a què diran". "No és bo que s'ajunti la fam amb les ganes de menjar. Està esgotant la paciència d'ERC, però tenir pressa no és sinònim de rebaixes. Res per sota de l'Estatut. La crisi no pot ser una coartada. Demanem diners i un canvi de les regles del joc. Nosaltres ens juguem el benestar de tota una generació i vostè potser la seva carrera política." El portaveu republicà ha assegurat que "Espanya és un mal negoci per a Catalunya".

ERC afirma que el president del govern no té un model d'estat: "L'Espanya plural que patrocinava s'ha convertit en un eslògan buit de contingut." Ridao li ha demanat també un model de transport en xarxa i no radial. Pel portaveu d'ERC és fonamental potenciar l'eix Mediterrani i que l'aeroport del Prat pugui tenir un model propi de gestió.

Joan Ridao ha exigit a l'executiu mesures valentes i no de conformisme. "Agafi el toro per les banyes" i faci reformes estructurals encara que sigui en "temes impopulars". Ridao, com han fet el PNB, IU o ICV, ha criticat que una altra vegada el president hagi ofert un xec, en aquest cas el "xec ordinador". A criteri del diputat republicà, aquestes mesures no incentiven el consum, ans al contrari, fomenten l'estalvi. "Què és el que ens preocupa? Que no hi hagi res que a vostè li glaci el somriure", ha afegir el portaveu d'ERC.
Anar al contingut