Madrid

Mor als 51 anys Antonio Vega, compositor madrileny i exmembre de Nacha Pop

El compositor madrileny Antonio Vega ha mort als 51 anys a conseqüència d'una pneumònia, segons ha confirmat la Societat General d'Autors i Editors. Vega feia dies que estava en estat crític ingressat a l'Hospital Puerta de Hierro de Madrid. El compositor, conegut membre de la "movida madrileña", va començar la seva carrera el 1980 al capdavant de Nacha Pop, i va iniciar una trajectòria en solitari uns deu anys després.

Actualitzat
El passat 23 d'abril, la suspensió del concert que Antonio Vega tenia previst fer el passat dia 30 feia saltar les alarmes. Des de llavors, Vega ha estat ingressat en un centre hospitalari madrileny per una pneumònia aguda, que finalment no ha pogut superar. La capella ardent pel cantant s'instal·larà a la seu de la Societat General d'Autors de Madrid.

Antonio Vega es va fer famós amb la banda Nacha Pop, que va fundar el 1978 juntament amb el seu cosí Nacho García Vega, amb Carlos Brooking i amb Ñete. D'aquesta formació es recorden cançons que es van fer molt populars, com ara "La chica de ayer", que es va convertir en un himne de l'anomenada "movida madrileña". Altres temes mítics de la banda són "Lucha de gigantes" o "Una décima de segundo".

Els Nacha Pop es van separar el 1988, després d'una sèrie de concerts dels quals sortiria un disc de comiat on es repassava la discografia de la banda. Va ser aleshores quan Antonio Vega va començar una carrera musical en solitari.

El 2007, seguint els passos d'altres grups, els Nacha Pop es van tornar a reunir per fer una gira per Espanya i col·laborar amb la filmació d'un DVD sobre la història simfònica del pop espanyol. Després d'acabar la gira, Antonio Vega va tornar a la seva carrera de solista i va continuar oferint concerts, fins que el mes passat va ingressar a l'hospital.

Anar al contingut