Barcelona

Tots els mossos, inclosos els antiavalots, ja han de dur la identificació ben visible

A partir d'aquest dimarts, tots els agents de la policia catalana hauran de portar el número d'identificació en un lloc visible de l'uniforme. L'obligació deixa fora els mossos que vesteixin de gala, però inclou agents com els antiavalots, que fins ara no ho havien de fer. La mesura ha estat molt reclamada per les organitzacions de drets humans, que la consideren un pas important per identificar els agents que puguin cometre excessos en càrregues policials.

Actualitzat
Un número en un lloc visible de l'uniforme identificarà clarament tots els agents dels Mossos d'Esquadra, excepte els vestits de gala, a partir d'aquest dimarts.

La mesura ja s'aplicava en alguns casos des del 2003, però no en agents com els antiavalots, que ara també hauran de portar aquest número a la part de davant del seu uniforme, a dalt a la dreta. El número serà una franja blava adhesiva de dos centímetres d'ample i cinc de llarg.

Als sindicats no els agrada

La Brigada Mòbil dels Mossos, però, no ho veu amb bons ulls. El portaveu del sindicat SAP-UGT, Valentín Anadón, creu que la mesura pot tenir efectes negatius per al cos. I el secretari general del Sindicat de Policies de Catalunya, David José, considera que si es vol oferir transparència també cal publicar els noms dels responsables polítics de les actuacions policials.

Les organitzacions de drets humans l'aplaudeixen 


Aquestes organitzacions, però, critiquen que el número estigui inscrit en un adhesiu i no imprès a l'uniforme, com en altres països europeus. Aquestes associacions reivindicaven des de fa temps que els mossos anessin identificats amb aquest número, perquè es pugui identificar de manera clara i ràpida els agents que puguin ferir persones en càrregues policials.

En aquest sentit, han recordat que totes les denúncies dels estudiants anti-Bolonya pels fets del mes de març contra agents dels mossos s'han arxivat per falta d'autor conegut.
Anar al contingut