Barcelona

El govern no aprovarà cap proposta sobre el CAT a les matrícules i ho deixarà en mans de les Corts

El govern no aprovarà cap proposta sobre la distinció de Catalunya a les matrícules perquè el president de la Generalitat no ho considera prioritari. La tramitació d'aquesta qüestió es farà a través dels grups parlamentaris a les Corts espanyoles malgrat la proposta que el Departament d'Interior ha enviat a Madrid.

Actualitzat
La Generalitat ha decidit deixar en mans de les Corts espanyoles la proposta relacionada amb la identificació de Catalunya a les matrícules dels vehicles perquè ho tramitin com els sembli oportú. Així doncs, no aprovarà cap text en aquest sentit. El president de la Generalitat, José Montilla, entén que aquest afer, que ja estava en estudi des de l'etapa a Interior de la consellera Montserrat Tura, no és ara una prioritat.

Fonts de Presidència consultades per Catalunya Ràdio entenen que per al sector de l'automoció hi ha ara qüestions més importants. Malgrat això, el Departament d'Interior que dirigeix el conseller Joan Saura, d'ICV, ha enviat a Madrid una proposta sobre el model de matrícules amb distintius autonòmics inspirada en les plaques franceses. L'ha adreçada al Ministeri de l'Interior i als diversos grups parlamentaris i es convertirà en una de les propostes que es votaran al debat de política general que comença aquest dimarts.

Discrepàncies al tripartit


A través de Miquel Iceta, els socialistes catalans han admès que les referències territorials a les matrícules no encapçalen la seva l'agenda, però ha defensat que s'obri un debat sobre la qüestió assegurant que el fet que la lluita contra la crisi sigui la prioritat no vol dir que no es pugui parlar de res més.

Mentrestant, Esquerra Republicana ha denunciat que Interior els va comunicar la iniciativa divendres a les set de la tarda a través d'un correu electrònic que no van tenir temps de llegir i que per tant se'n van assabentar per la premsa. "No em cauen els anells de reconèixer que és una bona iniciativa, al mateix temps que critico aquells que creguin que no és convenient o que no toca", ha afirmat, tot i això, Ridao.

Tot i això, fonts d'Interior han assegurat a Catalunya Ràdio que els partits del govern estaven informats de les seves gestions i s'han mostrat sorpresos per la falta de suport rebut al si del tripartit.

A través de Joan Herrera, ICV ha avançat que buscaran el consens de tots els grups al debat de política general. Per la seva banda, CiU ha criticat la falta de coordinació del govern, i Unió afegeix que, en temps de crisi, la proposta és una frivolitat.

Amb aquesta proposta, els vehicles de cada comunitat tindrien a la part dreta de les plaques una franja blava amb tres lletres que farien referència al territori. Es mantindria, però, la "E" d'Espanya, a l'esquerra, amb la bandera europea, i tampoc hi hauria canvis pel que fa a l'amplada de la placa o als elements reflectants.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut