Barcelona

Huguet condiciona la participació de Catalunya en les ajudes per a la compra de cotxes a la resolució del finançament

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha assegurat que la Generalitat no es pot plantejar participar en un possible pla d'ajudes a la compra d'automòbils si abans no es resol el finançament autonòmic. En declaracions a Catalunya Ràdio, Huguet ha dit que "fins que Madrid no pagui la factura, nosaltres no tenim diners", i ha afegit que "o ens resolen el finançament autonòmic o la despesa l'haurà d'assumir l'Estat". El conseller ha respost a la proposta llançada pel ministre d'Indústria de crear un pla d'ajudes directes amb la col·laboració de les comunitats.

Actualitzat
Per Huguet, mentre no es resolgui el finançament autonòmic és lògic que Madrid assumeixi les possibles ajudes a la compra de vehicles, ja que "l'Estat no deixa de perdre res perquè és qui ingressa l'IVA, i l'únic que ha de fer és deixar de cobrar-lo per destinar-lo a subvenció".

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa no ha descartat entrar en un cofinançament d'aquestes ajudes amb la resta de comunitats autònomes: "Si ens donen el finançament que ens toca, podríem veure de quina manera podem participar en les ajudes".

Huguet ha explicat el que està fent la Generalitat per ajudar el sector de l'automòbil. "Catalunya és la comunitat que ha fet més esforç en números relatius. Hem tirat endavant línies de crèdit per a inversions, per a innovació, subvencions de competitivitat, i per canvis de mercat", ha afirmat.  El 72% d'aquestes ajudes han anat a parar a proveïdors i petits empresaris i també a donar suport als distribuïdors de les marques que es fabriquen a Catalunya, que són Seat i Nissan.

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha anunciat aquest divendres la intenció de convocar les comunitats autònomes per concretar un nou pla d'ajudes directes a la compra de vehicles.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut