Barcelona

L'Estat estudiarà amb les comunitats ajudes directes per a la compra de cotxes

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha anunciat que el govern convocarà les comunitats autònomes per estudiar que contribueixin a possibles ajudes per als compradors de vehicles quan s'esgotin els recursos de l'actual Pla Vive. El ministre respon d'aquesta forma a l'insistent reclamació dels concessionaris que apliqui un pla d'ajudes directes a la venda de vehicles. Mentrestant, el govern valencià ha aprovat aquest divendres un Pla Prever que inclou ajudes de 1.000 euros per a la compra de cotxes nous i 500 euros per a cotxes de segona mà.

Actualitzat
A la visita que ha fet aquest divendres al Saló de l'Automòbil, el ministre d'Indústria ha assegurat que quan s'esgotin els recursos del Pla Vive, que encara estarà vigent durant un mes, s'estudiaran noves mesures per estimular la compra de vehicles. Fins ara el pla ha comptabilitzat ja 51.000 operacions de les 71.000 previstes.

D'aquesta manera Sebastián ha respost a la proposta llançada per l'Afnac (Associació Espanyola de Fabricants de Cotxes i Camions) d'acordar un Pla Vive, finançat conjuntament entre el govern, les autonomies i els fabricants. Per la seva banda, els concessionaris de cotxes ja fa temps que reclamen a l'Estat que apliqui un pla d'ajudes directes a la venda de cotxes.

El govern valencià s'ha avançat a les mesures que es puguin adoptar des de Madrid i ha aprovat aquest divendres un Pla Prever, dotat amb 15 milions d'euros, que podrà beneficiar uns 15.000 valencians. La subvenció per a la compra de vehicles serà de 1.000 euros si són nous i de 500 euros per als de segona mà.  En aquesta comunitat, la caiguda de les vendes de cotxes durant els últims mesos ha estat del 54,8%, molt superior al descens del 28% registrat el 2008.



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut