Moscou

Rússia aixecarà gradualment el veto a la carn de porc espanyola

Rússia ha acceptat aixecar gradualment el veto a la carn de porc procedent de l'estat espanyol, que va imposar el 4 de maig, arran del virus de la grip porcina. El director general de Recursos Agrícoles i Ramaders espanyol, Carlos Escribano, ha confirmat des de Moscou que el govern rus ha acceptat aixecar la prohibició "província per província" i quan s'hagi certificat que no hi ha risc de contagi pel consum de carn.

Actualitzat
L'Organització Mundial de la Salut ha reiterat aquest dijous que menjar carn de porc no suposa cap risc per a la salut, malgrat que en les últimes hores un responsable de la mateixa institució ho ha posat en dubte. Tant el govern català com l'espanyol han refermat que no hi ha cap perill. Rússia va tirar pel dret en considerar Espanya com "segona zona de risc" de contagi de l'AH1N1. 

Ara, però, el problema "està tancat", segons ha afirmat Escribano, convençut que la situació tornarà "a la normalitat en cosa de dies". El veto s'aplicava a la carn i derivats elaborats a partir de l'1 de maig. Rússia és la destinació del 3% de la producció porcina de tot l'Estat, és a dir, d'unes 115.000 tones anuals. Osona i el Segrià, dues comarques productores, ja havien notat les conseqüències de la prohibició. 
Anar al contingut