Madrid

Els governs espanyol i català desmenteixen la recomanació de l'OMS de no menjar carn de porc

Un expert de l'OMS ha alertat aquest dijous d'un possible risc potencial de menjar carn de porc infectada amb el virus de la grip nova. De seguida, la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, ha titllat aquestes declaracions d'"irresponsables" i ha assegurat que "ara per ara és completament segur menjar carn de porc". El Departament d'Agricultura també ha reaccionat dient que no dóna credibilitat a l'advertència.

Actualitzat
La ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, ha qualificat d'"irresponsables" les declaracions d'un alt càrrec de l'OMS que ha alertat d'un possible risc potencial de menjar carn de porc infectada amb el virus de la grip nova. Jiménez conidera que aquestes afirmacions són "alarmants" i "innecessàries" i que la mesura adoptada per Rússia de prohibir la carn de porc espanyola no està justificada.

El Departament d'Agricultura tampoc dóna credibilitat a l'advertència de l'OMS. El conseller del ram. Joaquim Llena, s'ha reunit aquest dijous amb representants del sector porcí, a qui ha volgut tranquil·litzar davant una possible caiguda del consum de porc per la prohibició russa.

Per la seva banda, el Centre de Recerca en Sanitat Animal de la Universitat Autònoma de Barcelona assegura que no hi ha cap problema a l'hora de menjar carn de porc. La investigadora d'aquest centre, Maria Montoya, ha afirmat que ni tan sols en el cas de consumir carn de porc infectat hi hauria problema per a la salut.
Anar al contingut