Lliga de Campions

Un golàs d'Iniesta al temps afegit col·loca el Barça a la final de la Champions

El Barça va aconseguir un empat "in extremis" a Stamford Bridge (1-1) i jugarà la final de la Champions. El ghanès Essien va posar en avantatge els "blues" amb una volea imparable al minut 8. Els blaugranes tenien el control de la pilota, però les ocasions més clares eren del Chelsea. El partit es va complicar encara més quan l'àrbitre va expulsar injustament Abidal a 25 minuts del final. Però el futbol va ser just i el Barça va empatar en el temps afegit gràcies a un cacau d'Iniesta des de la frontal.

Actualitzat
El Barça estava tocat de mort. Virtualment eliminat. Jugant el temps de descompte amb un home menys i fos per l'esforç dels 90 minuts. Però els equips campions no cauen fins que l'àrbitre xiula el final. Messi va veure a la frontal Iniesta en el minut 93, i el de Fuentealbilla es va inventar un xut a l'escaire que porta el Barça camí de la glòria.

Touré, de central, i Valdés, immens

Per suplir les baixes, Guardiola va ubicar Touré de central, Busquets de mig centre, Keita al mig camp i Iniesta al lloc natural del lesionat Henry. El Barça va jugar la primera meitat 15 metres més enrere del que ho fa habitualment, amb molta possessió però sense generar ocasions clares. Al Chelsea, amb Anelka ael titular, se li va posar el partit molt de cara amb un gol sensacional d'Essien que va superar Valdés. El porter blaugrana va mantenir viu el Barça amb intervencions de molt mèrit, i a la mitja hora Alves va fer la quarta falta consecutiva i va veure targeta groga. El brasiler no jugarà la final.

Expulsió injusta d'Abidal

La segona meitat va començar amb el mateix guió però amb el Barça pressionant més amunt, el Chelsea creant ocasions i Valdés avortant-les. L'equip anglès es va fer un fart de reclamar penals en caigudes de Drogba i Anelka, i tot i que l'àrbitre no en va assenyalar cap, els va donar un cop de mà quan va expulsar amb vermella directa Abidal per una acció sobre Anelka. El francès tampoc podrà jugar la final.

Mans clares de Piqué

Els homes de Guardiola no van abaixar els braços. Piqué va tocar la pilota amb les mans dins l'àrea però tampoc no van xiular penal. Ja en el temps de descompte, Iniesta va firmar el miracle convertint en gol l'únic xut entre els tres pals dels blaugrana en tot el partit. A la jugada següent el Chelsea encara va forçar un córner que Ballack va rematar al braç d'Eto'o, i l'alemany gairebé va agredir l'àrbitre reclamant el penal. No hi va haver temps per a res més.

A la final

Tota l'expedició i els aficionats blaugranes van esclatar d'alegria mentre els londinencs culpaven l'àrbitre noruec de l'eliminació. Ara, Roma espera el dia 27 el Barça de Guardiola.