Barcelona

L'editorial Grup 62 recupera la col·lecció "La Cua de Palla"

L'editorial Grup 62 recupera la col·lecció "La Cua de Palla", que va popularitzar la novel·la negra en català a la dècada dels 60. De moment es publicaran 12 títols d'autors clàssics com Raymond Chandler o Dashiel Hammet i no s'hi trobaran obres d'escriptors nous. Les novel·les es vendran a un preu d'entre 7 i 9 euros i la primera apareixerà el 14 de maig.

Actualitzat
La col·lecció de novel·la negra "La Cua de Palla" de l'editorial Grup 62 torna 46 anys després de la publicació de la primera novel·la. Ara, en un entorn molt més favorable, l'editorial torna a apostar pels grans clàssics del gènere negre. Les quatre primeres novel·les que iniciaran la seva recuperació són "La clau de vidre", "La dama del llac", "El carter sempre truca dues vegades" i "La bella dorment" que l'editorial considera les més representatives de la col·lecció. De moment, la intenció és publicar 12 títols d'autors clàssics com Raymond Chandler o Dashiel Hammet i no s'hi trobaran escriptors nous.

L'editorial ha apostat per reeditar els llibres més emblemàtics de la col·lecció en format butxaca, aprofitant el bon moment que travessa aquest format de llibre més econòmic. "La butxaca és l'alternativa perfecta per a la gent que vol seguir llegint i comprant llibres sense que la seva pròpia butxaca se'n ressenti gaire", ha explicat  l'editora del segell La Butxaca del Grup 62, Eugènia Broggi.

La col·lecció "La Cua de Palla", que va arrencar sota la direcció de Manuel de Pedrolo, va tenir molt èxit i va viure la seva millor etapa fins al 1970. La col·lecció, que ha viscut diverses interrupcions, es va recuperar el 1981 sota la direcció de Xavier Coma, però el 1997 es va editar l'últim llibre. El 2006 es van tornar a publicar dos títols més sota la col·lecció "La Nova Cua de Palla".

Anar al contingut