Kabul

Els EUA lamenten la mort de més de 100 civils en un atac nord-americà a l'Afganistan

Almenys cent persones van morir entre dilluns i dimarts en un atac aeri nord-americà a l'oest de l'Afganistan, segons ha denunciat aquest dimecres la Creu Roja Internacional. El govern dels Estats Units ha admès el seu error. La secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, ha dit que sent "molt profundament aquesta pèrdua" i ha promès que intentaran que no torni a passar. Les seves paraules han arribat en l'obertura de les converses entre els EUA, l'Afganistan i el Pakistan, amb reunió inclosa entre Obama, Hamid Karzai i Asif Ali Zardari.

Actualitzat
El president afganès, Hamid Karzai, ha ordenat que s'obri una investigació per aclarir els fets. L'exèrcit ha anunciat que també obrirà una investigació i assegura que l'ofensiva era contra els talibans.

Militars de l'exèrcit dels Estats Units han explicat que van respondre a una petició d'ajuda de les tropes afganeses per repel·lir un atac de la insurgència. Va ser llavors quan van bombardejar, i quan van segar la vida de desenes de persones, entre les quals dones i nens.
Anar al contingut