Madrid

El TSJM imposa al diputat madrileny del PP Benjamín Martín Vasco una fiança de 955.000 euros

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha imposat una fiança de 955.000 euros al diputat madrileny del PP Benjamín Martín Vasco. La fiança no està destinada a què l'aforat eviti la presó sinó a garantir la devolució de 437.000 euros que Martín Vasco hauria cobrat de l'empresari Francisco Correa, segons els informes elaborats pel magistrat de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón. A banda de la presumpta relació amb Correa, cervell de "cas Gürtel", el jutge imputa a Martín Vasco els delictes de suborn, tràfic d'influències, frau fiscal, associació il·lícita, blanqueig de capitals i falsedat.

Actualitzat
Aquesta decisió judicial ha tingut lloc després que Benjamín Martín Vasco fos cridat a declarar per la seva presumpta implicació en l'anomenat "cas Gürtel", la suposada trama de corrupció que esquitxa el Partit Popular. Martín Vasco s'ha acollit al dret de no declarar a la nova sessió d'interrogatoris. A més, ha afirmat, com ja ho va fer un altre diputat imputat, Alfonso Bosch, que no declararà fins que s'aixequi el secret de sumari.

Entre els citats aquest dimarts també hi havia un dels principals implicat en la presumpta trama, Pablo Crespo, exsecretari d'Organització del PP de Galícia que actualment és a la presó i que ha arribat al jutjat, segons ha dit, amb ganes de declarar davant del jutge. A la sortida del TSJM, Crespo s'ha limitat a dir que l'interrogatori havia anat "molt bé".

El magistrat ha preguntat també Adrián Senin Rico, considerat mà dreta del responsable de l'empresa Orange Market, Álvaro Pérez. Baltasar Garzón va assegurar que Pérez regalava al president del País Valencià, Francisco Camps, vestits i altres objectes de valor. Aquest punt que implica Camps l'està investigant pel Tribunal Superior de Justícia valencià.
Anar al contingut