Madrid

Tres nous casos de grip a Catalunya eleven els confirmats a 14 i a Espanya pugen a 44

El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest diumenge a la tarda quatre nous casos de grip nova a Catalunya, que ja en té 14. L'altre comunitat on s'ha confirmat un cas és l'Aragó i en total a Espanya ja hi ha 44 casos que han donat positiu però presenten un quadre clínic lleu. D'aquests, 38 ja han estat donats d'alta. Els casos sospitosos que s'estan investigant són 67 a tot Espanya i 13 a Catalunya. Quatre dels casos confirmats no han viatjat a Mèxic recentment. D'aquests dos són catalans, i per tant, hi hauria un nou cas de contagi indirecte, que s'hauria produït per contacte amb una persona malalta. Els altres dos són de Castella-la Manxa.

Actualitzat
Després d'una setmana de vigilància, les autoritats sanitàries han descartat 94 casos, i mantenen en estudi 67 casos sospitosos, segons dades proporcionades a dos quarts de set de la tarda del diumenge, per les comunitats autònomes i recollides pel Ministeri de Sanitat. Tots els casos, indica el ministeri, presenten un quadre clínic lleu i una resposta favorable al tractament.

A les catorze persones infectades de la grip nova a Catalunya, se sumen ara onze nous casos confirmats a Andalusia, set al País Valencià, quatre a Madrid i Castella-la Manxa i un a Múrcia, Galícia, País Basc i Aragó.

Catalunya, on hi ha tretze persones investigades i catorze casos confirmats, juntament amb Andalusia són les comunitats amb la xifra més alta d'infectats a Espanya. 

El País Valencià té set casos confirmats, de manera que el nombre de persones en investigació descendeix en igual proporció fins a les 23 persones encara en observació. 

A Madrid hi ha tres persones en investigació i aquest diumenge s'han confirmat dos casos, amb què els infectats s'eleven a quatre. A més, a Galícia i a l'Aragó aquest diumenge s'hi ha confirmat el primer cas de persona infectada pel virus.

898 infectats al món

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha ofert aquest diumenge a la tarda un balanç que comptabilitza un total de 898 casos de grip nova al món, repartits per 18 països. Espanya és el quart estat més afectat, després de Mèxic, els Estats Units i el Canadà.

Més confirmats a Mèxic i el primer cas a Sud-amèrica

Respecte a Mèxic, l'OMS xifra els casos confirmats de grip nova en 506. En total, segons l'últim balanç de l'OMS, hi hauria vint víctimes mortals, dinou a Mèxic i una als Estats Units.

Els casos confirmats també han augmentat als Estats Units, on han pujat fins als 226, repartits per 30 estats. I al Canadà el nombre de confirmats s'eleva a 85. A Costa Rica s'han confirmat deu casos d'afectats. A més, aquest diumenge s'ha informat d'un nou cas de la malaltia a Colòmbia, el primer país sud-americà afectat per la grip nova. 

Els casos d'Europa

Segons el darrer recompte de l'OMS, al Regne Unit els casos han passat a divuit, a Alemanya ja en són cinc i dos a França i Itàlia.

Els països europeus que tenen un cas confirmat són Suïssa, Holanda, Dinamarca i Irlanda.


La grip arriba a l'Àsia

Aquest cap de setmana la grip nova ha arribat al continent asiàtic. A la Xina i a Corea del Sud s'han registrat dos nous casos d'aquest virus infecciós.

A Israel, es mantenen els tres infectats per la malaltia.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut